söndag 23 mars 2008

fredagen...

Började som en väldigt lugn kväll, hade tänkt att vara hemma och slappa men fick ett sms av syrran att hon var på väg in. Jag gjorde mig klar och åkte til hennes kompis där vi var ett tag innan vi gick ut. Hann med fyra ställen under kvällen och hade kul tills det där hände....

Hon hade inte druckit speciellt mycket under kvällen men visst lite påverkad var hon. Plötsligt så behövde hon gå in på toa och jag följde med, hon såg inte helt kry ut. Där inne spydde hon och drack vatten vilket man brukar kvickna till av, men det blev tvärtom, hon blev mer och mer borta. Jag hämta jackorna sen gick vi ut. Hann gå ca 50 meter innan hon bara suckade "det här går inte" och föll ihop på gatan. Jag pratade med T som va i tjänst i tele då och han fatta nog inget när jag börja tjata om ambulans, han kasta sig iaf i bilen och kom dit. (Tack för det T). Två killar kom fram till mig och hjälpte mig under hela tiden, en la jackan under henne och den andra över henne, vilket jag me gjorde. Då hade jag redan ringt ambulansen som skulle va på väg. Det tog säkert 20-25 min innan den kom, under den tiden hann polisen komma till platsen, dom kunde inte göra så mycket mer än att ropa på ambulansen, då hade den åkt från Mölndal.

Dom 20-25 minuterna är nog de längsta i hela mitt liv, se sin syster ligga på marken och skaka och se ögonen rulla i skallen samtidigt som hon gråter och frågar vart ambulansen är inte kul. Fick ropa på henne och tom slå henne ibland för att hon skulle hålla sig vaken. DET var det värsta jag varit med om.

Ambulansen kom iaf till slut, där fick jag nästa chock... När vi var på väg in till akuten så sa han som körde att det här ser dom varje fredag och lördagnatt och att det va så onödigt att åka på sånna här fall, tog så mycket onödig tid. Va fan.,. Säger man så till en upprörd storasyster i ett sånt läge? Visst, tyck det, prata med kollegan om det, men håll käften om det till mig.

Kom in på akuten där de tog prover och undersökte henne, under den tiden fick jag inte vara med henne utan vänta utanför, det är inte lätt att gråta tyst kan jag meddela, för att inte göra henne mer upprörd. Proverna visade inget men dom sa att det va klara tecken på förgiftning och att det finns mycket som inte visas i prover. Vi fick vara där några timmar innan vi tog en taxi hem, nu är det två dagar senare och hon är fortfarande dålig, bättre men inte helt hundra.

När vi sen satt i taxin så reagerade både jag och chauffören på en firmabil som kryssade mellan filerna, arg, ledsen och allmänt upprörd som jag var så ringde jag till dom, och fick svaret "va fan, det är ingen aktivitet ute idag" men jo, där va deras firmabil på vägarna. Gav han reg numret och han tackade såå mycket för att jag hade ringt. Där har vi en som får bilen indragen på tisdag...

Det går så himla fort att få något i glaset eller flaskan, snälla lämna den där ölen om ni är osäkra. Det ÄR inte värt det.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fan va kass! Man tycker att man är försiktig och så händer det ändå. Min kompis blev inte sjuk utan okontrolerbart galen. Korkad värld vi lever i. Hoppas din syster är okej nu..

Duvvan sa...

Hon är bättre men inte hundra som sagt. Asså det hände honom/henne med?

Anonym sa...

Usch gumman jag ryser varje gång jag hör om det :S

Anonym sa...

Det enda säkra om det är mycket folk är väl att dricka ur flaska och hålla tummen för hålet. Hmm nej inte samtidigt Marielle. ;) Drinkar får man ängna sig åt när man har full koll.. Party on!