söndag 30 mars 2008

hemma...

och jag är så trött, blev väl lite senare än jag hade tänkt mig men jag hade trevligt. Satt och tjöta med J på Dingo sen tog jag en sväng förbi O på vasa och tjöta lite i hans lägenhet. Men hur trevligt det än var så,,, nee, det fattas det där lilla extra, iaf tror jag det. Vi får la se, jag är öppen......

natti

tisdag 25 mars 2008

A-kassan...

Är ett stort kapitell för sig självt... Rinde idag efter ett kul brev att jag skulle kompletera med antingen arb giv intyg eller kassakort. Intygen har jag redan skickat in och korten har jag inte ens fått.

Ringde som sagt och fick svaret att intygen skulle va viderade, det är dom sa jag, om du vänder på pappren. Fick då svaret att stämpeln måste va på framsidan så det är bara för mig att skicka in nya papper. Tack vare att ams har klantat sig. Helt j-vla sanslöst, är det dresserade apor som sitter bakom skrivborden?? Vända på ett papper är tydligen svårt. Dom vill ju bara att man ska tröttna så dom får behålla sina pengar, men det kan dom glömma.

Nu är jag hemma igen efter en helg hos päronen, syrran fyllde idag me så det blev lite kalas. trevligt trevligt. :)

Nu är det snart sängen, ska gymma innan jobbet imorrn tänkte jag.. natti

söndag 23 mars 2008

fredagen...

Började som en väldigt lugn kväll, hade tänkt att vara hemma och slappa men fick ett sms av syrran att hon var på väg in. Jag gjorde mig klar och åkte til hennes kompis där vi var ett tag innan vi gick ut. Hann med fyra ställen under kvällen och hade kul tills det där hände....

Hon hade inte druckit speciellt mycket under kvällen men visst lite påverkad var hon. Plötsligt så behövde hon gå in på toa och jag följde med, hon såg inte helt kry ut. Där inne spydde hon och drack vatten vilket man brukar kvickna till av, men det blev tvärtom, hon blev mer och mer borta. Jag hämta jackorna sen gick vi ut. Hann gå ca 50 meter innan hon bara suckade "det här går inte" och föll ihop på gatan. Jag pratade med T som va i tjänst i tele då och han fatta nog inget när jag börja tjata om ambulans, han kasta sig iaf i bilen och kom dit. (Tack för det T). Två killar kom fram till mig och hjälpte mig under hela tiden, en la jackan under henne och den andra över henne, vilket jag me gjorde. Då hade jag redan ringt ambulansen som skulle va på väg. Det tog säkert 20-25 min innan den kom, under den tiden hann polisen komma till platsen, dom kunde inte göra så mycket mer än att ropa på ambulansen, då hade den åkt från Mölndal.

Dom 20-25 minuterna är nog de längsta i hela mitt liv, se sin syster ligga på marken och skaka och se ögonen rulla i skallen samtidigt som hon gråter och frågar vart ambulansen är inte kul. Fick ropa på henne och tom slå henne ibland för att hon skulle hålla sig vaken. DET var det värsta jag varit med om.

Ambulansen kom iaf till slut, där fick jag nästa chock... När vi var på väg in till akuten så sa han som körde att det här ser dom varje fredag och lördagnatt och att det va så onödigt att åka på sånna här fall, tog så mycket onödig tid. Va fan.,. Säger man så till en upprörd storasyster i ett sånt läge? Visst, tyck det, prata med kollegan om det, men håll käften om det till mig.

Kom in på akuten där de tog prover och undersökte henne, under den tiden fick jag inte vara med henne utan vänta utanför, det är inte lätt att gråta tyst kan jag meddela, för att inte göra henne mer upprörd. Proverna visade inget men dom sa att det va klara tecken på förgiftning och att det finns mycket som inte visas i prover. Vi fick vara där några timmar innan vi tog en taxi hem, nu är det två dagar senare och hon är fortfarande dålig, bättre men inte helt hundra.

När vi sen satt i taxin så reagerade både jag och chauffören på en firmabil som kryssade mellan filerna, arg, ledsen och allmänt upprörd som jag var så ringde jag till dom, och fick svaret "va fan, det är ingen aktivitet ute idag" men jo, där va deras firmabil på vägarna. Gav han reg numret och han tackade såå mycket för att jag hade ringt. Där har vi en som får bilen indragen på tisdag...

Det går så himla fort att få något i glaset eller flaskan, snälla lämna den där ölen om ni är osäkra. Det ÄR inte värt det.

lördag 22 mars 2008

klockan är 8

eller över 8 och nu är jag hemma, efter en ambulansfärd och några timmar på akuten senare.. Utvecklar senare, nu lockar sängen och min syster som kommer ligga bredvid mig inatt (idag)... natti

fredag 21 mars 2008

oplanerad kväll

blev till en rolig kväll, fick mess från syrran nu att hon e på väg in till stan så nu ska jag göra mig klar och åka till henne och hennes kompis. ha en kul kväll.. Och om jag inte bloggar mer i helgen så...


GLAD PÅSK...


Lyssnar

På låtarna från melodifestivalen och måste säga att jag tycker många av dom är riktigt bra. Även vissa som inte är speciellt bra har en viss ton av humor eller budskap som jag gillar eller kan skriva under på... Här kommer några av dom.. ;) (utan nån som helst ordning)

Linda Bengtzing/hur svårt kan det va? - Precis,, hur svårt kan det va? Att göra det där, oavsett vad det är??

Sanna Nielsen/Empty room - Känner inte alla igen sig där? Att man saknar någon så mycket att det gör ont, Att man känner sig ensam hur mycket folk man än har runt sig.


Nordman/I lågornas sken - Det ultimata sveket från den man älskar, det är mäktig och pampig. Den låten får mig bara att rysa helt enkelt...

Frida Ft Headline/ Upp O Hoppa - Man kan inte bli annat än glad. Och den är så rätt. Upp o hoppa, slösa inte bort ditt liv. (sen är han ju bara så förbannat jäkla söt) :)

Suzzie Tapper/visst finns mirakel - Kan bara önska att jag finner mitt mirakel en dag.

Face84/Alla gamla x - Kass låt men lite rolig, ibland önskar man att man hade dom där, fast visst, vissa hade man gärna sett till så att nyckeln till den buren försvann för evigt.... (Nä jag e inte bitter) ;)

Velvet/Deja vû - Bra partylåt helt enkelt.

Andra generationen/kebabpizza slivovitza - Tja, kebabpizza är ju gott


Daniel Mitsogiannis/Pame - Vad är det me den här killen? Gillar inte alls den typen annars men han har nått. Kanske är det hans klädsel och utseende som får en att tro att han kommer komma me sin vita springare, ett litet flickhjärta i mig skuttar till.

Charlotte Perrelli/Hero - Helt klart bra låt, kommer spelas flitigt på golven.



Nä nu orkar jag inte analysera mer, men en sak,,, är inte Daniel Mitsogiannis och Killen i Bwo äckligt lika???





torsdag 20 mars 2008

Träningsverk

i högerhanden... hmm, jaja sluta flina.. Skulle du me ha haft om du hanterade knivar under dagarna..ja jag är med förvånad, trodde det va sista stället som det skulle kännas på. Fast det e klart, skärsåren jag har hade jag ju räknat med :P

Fick mitt schema idag, kändes så skönt. Ett litet bevis på att man nu är heltidsarbetande. En STOR sten börjar sakta släppa taget om mig, eller jag om den, eller hur säger man??

Pratat mer med exet idag, mer dåliga nyheter, speciellt för honom. Jag lider verkligen med dig J. Tro mig, jag har vart där du är nu, vet hur det känns.

Hmm, vilka är det som läser min blogg egentligen? Ser att det tickar iväg men inga kommentarer.. Säg hej iallafall :)

*puss*

onsdag 19 mars 2008

så blev det..

med den träningen, har känt av nacken hela dan men tänkte att jag skulle försöka träna ändå. Åkte dit och hann bara kliva ut ur omklädningsrummet innan det va kört. Kunde inte röra mig utan att det högg till ordentligt i nacken. Så det va bara att gå ut och lägga mig på första bästa bänk och försöka få bort det värsta. Nu är jag hemma igen, otränad och sur... Vill ju..

men men,, nya tag...

tisdag 18 mars 2008

tjoho...

Datorn är igång igen och nu funkar mp3 spelarn me, min tur med tekniken vänder ;)

Hade en trevlig kväll/natt igår.. Först ringde ett ex jag inte pratat med sen det tog slut, nyheten han kom men var väl inte den roligaste men jag förstår honom och kommer stötta honom. Det är helt ditt beslut. Vi prata på ett tag, kändes lite skumt att höra hans röst igen men det kändes bra med. Vi babbla på ett tag där tills båda tröttna på min mobil och fortsatte på msn :)

Efter honom så ringde H polis och vi prata hela natten tror jag. Mycket snack om polisyrket och phs blev det. Mycket trevligt :)

Igår va jag och L och träna igen, blev rygg, bröst, mage och armar.. Imorgon blir det underdelen som får sig en omgång. Älskar att ha träningsvärk. Finns ingen bättre känsla :)

På torsdag är det jobb igen, ska bli kul. Kommer ha såå jäkla mycket att göra me alla som ska handla inför påsken. Men det kommer bli skoj :)

Nu är det lite csi som gäller.. Ha det gött.

lördag 15 mars 2008

Så, då har man vart och inhandlat en extern hårddisk, blev en mp3 spelare me när man ändå var på gång, behöver ju den till träningen :)

Men vad glad man blir när man kommer hem och märker att den inte funkar, det är tredje gången jag köper/får en mp3 från Onoff och det är tredje gången den inte funkar. Man tröttnar. Ska dit imorgon och hota med plus om jag inte får en ny plus nån form av kompensation för allt jäkla strul.. Hoppas kan man ju. Undrar hur länge min hårddisk kommer hålla...hmmm

Datorn är fortfarande hemma, ska lämna in den imorgon, får lift av M, så skönt att slippa bussen, *tack gumman*

Satte mig vid stereon för att lyssna på musik då varken datorn eller mp3:n funkar.. MEN då har cd enheten lagt av.. Vad har elektronik emot mig????

Imorgon ska jag iallafall ut med ett gäng tjejer, det blir M och jag och ett antal *harkel* tjejer. Säger inget så har jag inget sagt, ska ge dom en ärlig chans. :) Har bokat bord på vasastan där vi ska äta och dricka medans vi kollar på melodifestivalen. The big finali... *s*

Idag har jag iallafall gjort allt jag skulle göra, förutom att tränat, såklart... Får försöka ta ett dubbelpass imorgon istället. Känns faktiskt riktigt bra att ha kommit igång med träningen igen, Är riktigt glad över min träningspartner "L" med, visst vi har olika mål, men tror vi kan peppa varann ganska bra. Eller vad tror du? ;)
Nu är det dags att starta om datorn igen, mina fem fungerande minutrar har gått.. MORR

måndag 10 mars 2008

Och

"Turen" fortsätter...

Datorkrasch.

Återkommer.

söndag 9 mars 2008

sicken jäkla dag...

ok, min dag började illa och blev värre kan man säga. Den gick ungefär nått sånt här.

Skulle träffa M kl 12 för att kolla på katterna, 11,50 vaknar jag av ett sms från henne, "ses utanför om 10 min" så det var bara att sätta raktetfart in i duschen. Sen när jag väl kom ut och ringde kvinnan med katterna för en vägbeskrivning så var alla katterna borta redan. Så där stod vi.
Vi åkte hem till hennes föräldrar istället för att leta lite annonser och så, men det fanns ju så klart inget, ut till bilen igen och letade runt på lite affärer efter annonser, men inget där heller. Vi beslutade för att ge upp och åkte och åt mosbricka med grönsaker. Efter det ville jag hitta en affär som sålde d:fi produkter, vilket inte va det lättaste en lördag. 5 ställen testa vi innan jag lyckades övertala henne att åka in till stan. Där blev Åhlens räddningen. Hem fort som *** och göra sig klar till kusinens fest.

Den festen va väldigt lyckad men blev kortvarig för mig då jag lovat M att gå ut, så det gjorde jag. Fick en termo mugg me drink i som färdkost av kussen,, snällt ;) Kom hem till henne och hon gjorde sig klar och vi åkte in till stan.

Väl där gick vi in på en pub gick direkt till toa och sen började det.... Hon öppnade sin väska och ser att plånboken är borta. Halvpanik.. Vi letar runt på stället men den är borta, ingen har sett den. så det är bara till att börja ragga nummer för att spärra allt. Vilket tar sin tid kan jag säg. SUCK.
Jag inser att hon måste ha tappat den på vagnen och går ut och väntar på första bästa vagn. Hoppar på den och förklarar läget. Brydde mig mindre om att jag stoppa upp hela vagnen och att folket i den började skruva på sig. Hör på radion att någon snäll männsika hade hittat den och lämnat in den.. Helt otroligt en lördagnatt i Gbg. Så på måndag får hon tillbaka den.

VI blev helt klart på bättre humör och bestämde oss för att fortsätta kvällen. Men nej... Nu blev vi nekade inträde överallt för att hon inte hade leg med sig.. Vi visar nästan aldrig leg annars.. Såå jäkla typiskt. Vi tappa suget totalt och åkte hem istället.

Så kul va min kväll, hoppas ni har haft det bättre....

fredag 7 mars 2008

Fredag kväll.

En lugn kväll i soffan blir det, kanske med resterna av pizzan. Skulle ha gått ut med M ikväll men orkar inte. Får göra det imorrn istället om jag kommer hem skapligt från släktkalaset. Ena kusinen har ju blivit vuxen nu.. 30 år.

Har hittat kattungar nu me, ska åka och kolla på dom imorgon. Så på söndag har jag kanske två små ullbollar springandes omkring här. Dom va tydligen svarta med halvlång päls,, myyyys.. :)

Och så ringde nya jobbet idag me, ska dit nästa vecka och småstarta lite, iaf fattade jag det som så, vi får se. Känns bra iallafall. :)

nu är det kväller... :)

torsdag 6 mars 2008

Drömde

massa sjuka saker inatt, somnade sent och skulle upp tidigt. Skulle iväg och träna men när klockan ringde var jag fortf i nått slags drömstadie. Tror jag hade feber inatt igen annars kan jag inte förklara drömmen.

Det var mc brudar som stal min systempåse på en buss, kast med liten, väldigt ilsken katt som hela tiden kom tillbaka med uppspärrade ögon och fräsande försökte bita mig. Åkte bilfärja i form av stor gul villa, det var svårt att få ut bilen genom dörren kan jag säga. En krabba som började titta på mig efter att ha blivit kokt, med ett vanligt människoöga. Svartmyror som kom ur alla tänkabara kroppsöppningar, Ett badmintonracket som låg på havets botten. Syrrans skolarbete var plötsligt bevis på stölden på bussen så det blev polisupplopp. såg mig själv när jag va liten och grilla korv i skogen.

ja sen va det lite mer saker som jag inte helt kommer ihåg, sjukt var det iallfall. Var lite blöt när jag vakna så det var direkt till duschen som gällde.

Nu ska jag försöka fjäska för "L" så att hon vill följa me till gymmet fast det blev ett antal timmar senare än tänkt.. :P

onsdag 5 mars 2008

Är det jag som är blödig eller?

http://www.youtube.com/watch?v=z1TVWvsiteQ&feature=related

Ni måste kolla.

känslor..

Har vart med om så många.. ja jag tror alla slags känslor. Men å andra sidan vem har inte det. Jag kan bara prata för och om mig själv

Är det en känsla när man riktigt tänker på den eller är det en tanke och inte en känsla?. Är en känsla bara när man förnimmer något men inte kan sätta fingret på det, eller är det en aning? Vad är en känsla?

i vilket fall så har jag haft mítt av båda... Tänker gör jag, ofta och mycke. Oftast på sånt som inte går att göra något åt, på människor som lämnat mitt liv på ett eller annat sätt, ofrivillig eller villigt eller människor som jag lämnat efter mig i mitt liv. Man blir lite rädd att människor som man möter nu på ett eller annat sätt ska lämna en med. Varför kan man inte behålla alla människor hos sig på ett eller annat sätt? Face 84:as låt passar bra här, fast jag vill byta ut ordet ex mot nått annat. Nått som innehåller alla bra man har mött under åren.

Ibland saknar man människor man mött under livet, om ens bara för en sekund. Vet att det inte betyder att man vill ha tillbaka dom (om vi pratar ex) men ibland hoppar dom upp i skallen, det kan nog alla skriva under på. Började prata med mitt ex för ett tag sedan, och vi kom överens om att jag ska få träffa min/våran hund snart. Jag längtar så, vet att han kanske inte kommer ihåg mig men gud vad jag kommer ihåg honom. varje sekund, allt från när han va några veckor gammal till stor stilig hane. Från att han höll på att dö i bilen till att han fastna i en leksak och lät mig tryggt hålla honom i famnen tills hjälp kom.

Men nu var det människor vi skulle prata om, och de ända människor jag verkligen kan relatera till är min närmaste familj, vet inte vad jag skulle gjort utan dom. Det är den starkaste och tryggaste familj jag hört talas om.

Med allt vi har gått igenom har det gjort oss oskiljaktiga. Har man vart nära att mista en familjemedlem så inser man hur mycket dom är värda, och jag kan säga att det finns inget,,,, inget som kan skilja mig från min familj. Dom kommer alltid vara viktigast för mig. Det är dom som aldrig sviker mig. Dom som jag vänder mig till för stöd. Ingen annan kommer nånsin att komma mig lika nära.

tisdag 4 mars 2008

Bara att

leta vidare... de två små kissarna jag kollat in mig på va redan borta... :( Fattar inte, brukar ju finnas massa kattungar till salu annars ju. Vart är dom nu?

Vad i hela helvete.....

Vaknade av att solen sken och jag kände mig glad i hela kroppen att våren äntligen är på väg. Satte mig vid datorn och slappa lite tills jag hörde konstiga ljud från balkongen. Men javisst...Det HAGLAR.... snö/regn/hagel blandat i ett. Gud så trevligt. Jag som hade tänkt gå ut och gå en långis och njuta... Men ist blir det att sitta i soffhörnet och sura, ni ska bara veta hur mycke jag hatar snö och vinter. Nä nu är det matdags..

mors

måndag 3 mars 2008

Hemma igen.

Har vart borta hela helgen och haft en liten mini semester. Bara umgåtts och haft det bra. Förutom febern som kom och gick men. Nu blir det iaf några vita dagar känner jag,. hehe.

Kommer längre och längre i mina planer på att skaffa katter, ska ringa på en annons imorrn och se om dom finns kvar. Så himla söta. Nån som har nått argument mot mitt beslut??

Prata med M i tele idag på kvällen som numer bor nära mig, vi kom fram till att vi ser varandra från våra lägenheter. Såg nog lite kul ut för våra grannar när två tjejer hänger ut från varsitt fönster och vinkar. :)

Har fortf feber och ajaj i halsen, men det går nog över snart, det måste det, måste ju börja träna snart om jag ska komma i bikinin i sommar...

Nä,, lite te kanske och soffläge kanske,, ska bli så skönt att sova i min egna säng inatt. Det är ju som dom säger, borta bra men hemma bäst.....


natti